Reportages in de media, vooral via televisie en radio
woensdag 8 april 2009
Wereld-hoofdstad van geweld: Johannesburg
Niet alleen veel politie Donderdag 9 april kunt u — tussen 23:20 uur en 00:15 uur in de nacht op vrijdag 10 april — op het tweede Nederlandstalige Belgische televisienet Canvas een reportage zien over de stad met de meeste gewelddadigheid ter wereld: het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Onder de titel Johannesburg, capitale mondiale de la violence wordt u ingewijd in de feiten omtrent de verregaande criminaliteit, die zich in vroeger tijden — gedurende de abjecte Apartheid — voornamelijk scheen te beperken tot de zogenoemde zwarte wijken, heeft nu ook officieel de blanke wijken bereikt. Voorts wordt u op de hoogte gesteld van enige feiten omtrent het politiekorps in deze stad, alsmede over de nog grotere groep beveiligingsbedrijven die aldaar actief zijn en vanwege de situatie een goede boterham kunnen verdienen. __________ Afbeelding: Deel van het zakencentrum van Johannesburg.
Heinz Wallisch (*Groningen, 1945) is muziek- en literatuurcriticus, taalredacteur, lector en lexicograaf. Vanaf zijn vijftiende jaar doorliep hij, naast zijn school- en studietijd, alle disciplines van het boeken- en uitgeversvak. Begin jaren zeventig was hij in diverse landen werkzaam voor de uitgeverij van de Europese Commissie. Aan tal van dag-, week-, maand- en vakbladen in binnen- en buitenland heeft hij bijdragen geleverd. Enkele jaren geleden liet hij zich verleiden tot elektronisch publiceren, en sedertdien verschijnen zijn artikelen, commentaren, recensies en beschouwingen op zo'n vijftig verschillende cultuurwebsites — die praktisch alle van hemzelf zijn — in Nederland, België, het Duitse taalgebied, op één Franstalige, en op enkele internationale, Engelstalige.
Publicaties in boekvorm:
Gavarni: 32 tekeningen uit de Mascarade humaine, Groningen 1966; 125 Jaar Symfonieorkest in Groningen, Groningen 1987;
Geïllustreerde Muziekinstrumenten Encyclopedie (samen met Bert Oling), Lisse 2003. Sedertdien is dat boek in diverse Oost- en Zuid-Europese landen uitgebracht. In de VS en Groot-Brittannië haalde het zeer hoge oplagen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten