zaterdag 18 april 2009

Beierse Bevers en Boeren zijn in oorlog

Uitzending tweemaal
Op zaterdag 18 april wordt door Arte-televisie — tussen 20:15 uur en 21:00 uur — in de reeks 360º-Geo Reportage een nieuwe aflevering uitgezonden; deze keer is die getiteld Biberkrieg in Bayern over het verzet van boeren tegen de bescherming die bevers genieten in het natuurpark Bayerischer Wald. Die boeren vinden die wijze van omgaan met de natuur sterk overdreven.
Middenin het grootste bosgebied van Europa bevindt zich het natuurpark Bayerischer Wald dat nooit is ontgonnen en mede daardoor een onderkomen biedt aan tal van bedreigde diersoorten. Dat is het werk van de natuurbeschermingsorganisaties. Dat de bever daarbij speciale bescherming geniet, is de boeren een doorn in het oog.


Natuurbeschermers op de voet gevolgd
In de documentaire die Horst Riegel in 2008 als Duits-Franse coproductie heeft gerealiseerd voor Arte-televisie worden twee managers uit de sfeer der natuurbescherming begeleid op een tocht die ze ondernemen in de hoop toch nog tot een 'vredesakkoord' te komen tussen de bevers enerzijds en de boeren aan de andere kant. Tijdens hun tocht registreert de camera alle schoonheid die de natuur in dat deel van Europa te bieden heeft.
De reportage — die in HD-kwaliteit op het beeldformaat 16:9 wordt uitgezonden, zal door Arte-televisie worden herhaald op zondag 26 april vanaf 18:05 uur.
__________
Foto: Arte, © Medienkontor FFP.

Geen opmerkingen: