maandag 7 september 2009

Tiendelige serie op ARTE-tv over Franse kusten

Op maandag 7 september begint Arte-televisie met de uitzending van de eerste aflevering van een reeks van in totaal tien met de overkoepelende titel Die schönsten Küsten Frankreichs. De reportage zal worden uitgezonden op prime time, direct in aansluiting op het Nieuws van 19:45 uur en de onderwerpen in het programma Kultur, dat tussen 20:15 uur en 21:00 uur zal worden gepresenteerd. De eerste aflevering gaat over het gedeelte van de Franse kust Von Dünkirchen bis Le Havre.
Gedurende de rest van de week worden, steeds in hetzelfde tijdsbestek van drie kwartier, nog vier afleveringen van de reeks gepresenteerd, en in de week van 14 tot en met 19 september zullen de resterende vijf wel volgen, tenzij er wereldschokkende zaken voorrang moeten hebben dat er sprake zal zijn van uitstel, maar dat ziet u dan wel weer.
Dinsdag 8 september is het gedeelte Von Honfleur bis zum Mont Saint-Michel aan de beurt; woensdag 9 september volgt het stuk Von Cancale nach Île d'Ouessant. Op donderdag 10 september is het tijd voor de vierde aflevering Von Douarnenez nach Saint-Nazaire. De laatste werkdag van de inmiddels begonnen week is weggelegd voor de vijfde aflevering: Von Île de Noirmoutier nach Talmont-sur-Gironde.
Alle vijf films duren bijna drie kwartier en zijn geregisseerd door Xavier Lefebvre; ze worden uitgezonden in HD-kwaliteit op het beeldformaat 16:9.
____________
Afbeeldingen
1. Geo-reportages over Frankrijks kusten, aflevering 2. (Foto: ARTE © Bruno Cusa.)
2. Idem, aflevering 5. (Foto: ARTE © Bruno Cusa .)

Geen opmerkingen: